Kuva:Heli Jalava
Kuva: Heli Jalava
Kuva: Jamo Jokila
Viola osallistui FIN5 sprinttiin Kuva: Jamo Jokila

Maastomatkoilla suunnistuksen maailmanmestaruuksia tavoitteli yli 4200 kilpailijaa. Heillä on 25 sarjaa viiden vuoden välein 35 vuodesta aina yli 95 vuotiaisiin asti. Suurimmissa sarjoissa on reilut kaksisataa kilpailijaa.

Ensimmäisenä kilpailtiin maastomatkojen karsinta. Vakka-Rastilaisista A-finaaliin, eli 80 parhaan joukkoon, selvisi kuusi kilpailijaa. Seuraavan päivän keskimatkan kilpailuun tulos antoi hyvän lähtökohdan. Vaikka ei ihan pistesijoille päästykään, niin kaikki sijat maailmanmestaruuskilpailuissa ovat hienoja. Maija Verha saavutti sarjassaan sijan 14 ja Leo Koistinen 23. Tuulikki Karru oli sarjassa sijalla 34, Riitta Hirvonen 43 ja Sirja Karru 46. Keskimatkan onnistujia oli Mikko Itäranta ja Kari Jalava. He onnistuivat nousemaan B-finaalista seuraavaan kilpailuun A-finaaliin.

Välipäivän jälkeen odotus oli korkealla. Kolmentoista kilpailijan ryhmästä kahdeksan oli A-finaalissa. Sitten tuli takapakkia, kolmella oli kuumetta ja parilla jalkavaivoja. Porukka pieneni hurjasti ja aina tulee myös epäonnistumisia. Parhaiten jäljelle jääneistä pitkän matkan kilpailussa onnistui Tuulikki Karru ollen 30. Komeimman nousun kolmen kilpailun sarjassaan teki Mikko Itäranta. Hän nousi karsinnan B-finaalista keskimatkan kautta pitkällä matkalla sijalle 55. Mikon lasten sarjoissa aikanaan hankkima suunnistustaito vetristyi hienosti viikon aikana. Molemmat kilpailut hyväksytysti selvitti Ari Hirvonen, Antti Karru ja Teijo Sirniö. Täten hekin voivat laskea sijoituksiaan maailmanmestaruuskisoista.